Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotek



torsdag 3 maj 2012

Nya filmer till regniga vårkvällar

W - är regissören Oliver Stones "försök till att förstå George W Bush". Stone har även dessförinnan den här kritiska skildringen av Bush stått för regi och manusförfattat andra filmer med visst politiskt budskap såsom JFK och Nixon. Rollen som president Bush spelas av Josh Brolin. För dig som är nyfiken på fler filmer av Stone finns även de vålsamma Natural born killers och Platoon att låna på stadsbiblioteket.

Ligg med mig - är den s.k norska motsvarigheten till "Fucking Åmål" och handlar framförallt om den sexuellt frustrerade tonårstjejen Alma. Hennes frustration yttrar sig exempelvis genom sexfantasier rörande chefen, utforskandet av sin egen kropp samt långa och dyra telefonsamtal till hotlines. Filmen vann nyligen manuspris i Tribecca.

En man som skriker - "förmodligen en av de bästa filmerna som producerats i Tchad" menar Johan Croneman, DN. Själv kan jag ännu inte uttala mig om saken men filmen väntar på mig hemmavid. Filmen behandlar landet Tchads tillstånd med pappa och son i förgrunden och inbördeskriget som en bakomliggande kuliss. Tilldelades jurypriset i Cannes 2010.

/Sara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar